Mirjam Peek Kiezen voor jezelf via haptonomie en haptotherapie in Vleuten

Op een dag dacht ik, zo kan het niet langer.

Ik zat al een paar weken overspannen thuis met een kind van 8 maanden oud. Ik had in een opwelling mijn te drukke baan op gezegd. Ik kon naar mijn idee niet anders dan opzeggen. En ik had het gevoel of heel de wereld doorging en ik de enige was die stilstond. Ik voelde mij verdrietig en ellendig. Maar bovenal miste ik mijn kracht, mijn power. Ik miste MIJ.

Toen ben ik via via bij een haptotherapeut gekomen. Zij gaf mij bevestiging en erkenning van mijn gevoel. Dat was best pittig maar zij heeft mij laten inzien waar ik steeds maar weer tegenaan liep. Ik was zo onder de indruk wat er met aanraking en bewuster luisteren naar je eigen lijf duidelijk wordt, dat ik hier meer van wilde weten. Zo ben ik de studie Haptonomie gaan volgen. En ondanks dat het intensief was ben ik enorm blij dat ik dit anderen mag leren en begeleiden in hun zoektocht naar meer rust.

Mijn missie is om mensen meer in hun lijf te krijgen en minder in hun hoofd.

Ik zie veel hardwerkende vrouwen om mij heen die ook maar doorgaan en vastlopen in hun eigen manier van omgaan met druk en hectiek. Hoe mooi zou het zijn als je net als ik meer inzicht krijgt in jouw patroon zodat je daar anders of bewuster mee om kan gaan en meer vanuit je eigen gevoel kan leven.
Als moeder van 2 prachtige kinderen en een eigen haptotherapieprakijk weet ik hoe hectisch een (werk/gezins)leven kan zijn. En weet ik ook hoe makkelijk het is om maar door te blijven gaan. Ik heb dit zelf ervaren en weet dit nu eerder te signaleren en om te zetten en meer te genieten.
Wil jij ook een stap maken naar anders omgaan met jouw dagelijkse hectische leven, dan kan ik je daarbij op verschillende manieren mee helpen.
Lees op de pagina voor jou om welke mogelijkheden dat gaat. En je kan natuurlijk altijd bellen.


Gratis ebook Uit je hoofd en in je lijf

Ontdek hoe jij ook meer vanuit je hoofd in je lijf kunt komen.

Ontvang mijn gratis ‘Uit je hoofd – in je lijf’ ebook

jouw voornaam

jouw email

je bent dan tevens als eerste op de hoogte van nieuwste artikelen, tips en inspiratie

 hartje

Wat anderen zeggen:

Na mijn sessies met Mirjam is het me een stuk duidelijker geworden wat haptonomie is en hoe het je kan helpen. En heb ik op een mooie onderzoekende manier antwoord gevonden op mijn vragen. Met behulp van goede scherpe vragen van Mirjam en zeer toepasbare fysieke oefeningen heb ik ontdekt hoe ik daar mee om moet gaan. Wat ik voel en hoe ik mijn gevoel beter voor mij moet laten spreken. Mirjam werkt echt met je samen. Dat gezamenlijke zoekproces werkt voor mij heel goed. Haar kracht hierbij is haar oprechte betrokkenheid en haar waardevrije houding in het zoekproces. Heel mooi. Dank.

Angelique, Zelfstandig organisatieadviseur Organisatieleren en -ontwikkelen

Ik merkte dat ik het spannend vond om met anderen om te gaan. Bang dat ik niet goed genoeg was. Doordat ik mijzelf zo inhield, kreeg ik ook lichamelijke klachten. Met haptonomie hoopte ik dat ik er achter kon komen waar mijn angst vandaan kwam. Want ik geloof echt dat er een link is tussen mentaal en lichamelijk. Tijdens de haptonomiesessies met Mirjam werd ik mij steeds bewuster van mijn gevoel. In het begin wist ik bijna niks te zeggen als Mirjam vragen stelden over mijn gevoelens. Ik wist gewoon niet wat ik voelde. Nu kan ik het herkennen meer onder woorden brengen.  Ik weet dat ik mijn angsten kan voelen. En hoe ik daar mee om kan gaan. En dat geeft mij rust, zelfvertrouwen en ontspanning. Mirjam heeft mij met haar rust en doorvragen geholpen om verder te gaan en te onderzoeken waar het bij mij over gaat. Zonder oordelen, gewoon onderzoeken. En dat was heel fijn.

Nellie, 39 jaar

Ik kan mezelf behoorlijk gek maken met mijn eigen gedachten. Die ga ik dan analyseren of ik ga iets anders doen om er maar niet aan te denken. Verder is mijn leven behoorlijk druk met werken en alleen twee kinderen opvoeden. Ik merk dat ik mijzelf eigenlijk continu voorbij loop. Ik wilde niet naar een psycholoog want praten kan ik zelf erg goed en dat wilde ik juist niet. Ik wilde meer gaan voelen. Door de sessies met Mirjam heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen patroon. En hoe spannend het eigenlijk is om te voelen, en dat ik dan iets anders ga doen om maar niet te hoeven voelen. Nu ik daar meer zicht in heb, kan ik dus ook gaan veranderen. In plaats er van weglopen.

Mieke, 41 jaar

meer ervaringen hartje