Haptonomie

Haptonomie gaat over voelen
Voelen doen wij eigenlijk te weinig in deze tijd. We worden meer aangesproken op ons denken en doen. Jammer want hierdoor kan je signalen missen die jouw lijf aangeeft.

Deze signalen zijn een informatiebron voor jou. Als je daar niet naar luistert, kan je belemmeringen en/of pijn gaan ervaren.

Mirjam Peek Haptonomie Vleuten       Mirjam Peek Haptonomie Vleuten

Met haptonomie krijg jij inzicht in je voelen, denken en doen. En de invloed die jij hierin hebt. Zo weet je wat jouw patronen zijn en kan je op een bewuste manier keuzes maken.

Bewust worden van wat jij voelt, denkt en doet, geeft je ruimte om te kiezen vanuit je eigen gevoel.

hartje

Haptotherapie is er op gericht om je weer in contact te brengen met jouw gevoelens. En daarmee met jezelf.

In de haptotherapie speelt, naast het gesprek en belevingsgerichte activiteiten, de positieve werking van aanraken een belangrijke rol. Wanneer je wordt (aan)geraakt, komt datgene naar de oppervlakte wat werkelijk in je leeft. Zo wordt voelbaar gemaakt wanneer je blokkeert en jezelf terughoudt. Of juist teveel investeert.

Je gaat herkennen en erkennen wat er nodig is, om de situatie of problemen beter te kunnen hanteren. Zo komt er meer balans tussen het voelen en het denken. Aanraken is een natuurlijke manier van gevoelens delen met een ander. Het gaat dan niet over ‘kunnen’ of ‘presteren’ maar het gaat over wat er op dat moment gebeurt.
Naast gesprekken en oefeningen neemt de aanraking een centrale plaats in tijdens de sessie.

Voor wie?
Je kunt bij mijn praktijk terecht voor o.a. het volgende:
• jouw grenzen kennen en aangeven
• de relatie met jezelf, de ander en de omgeving verbeteren
• beter omgaan met spanningen en (werk)druk
• gevoelens van onzekerheid
• persoonlijke ontwikkelingsvragen

Ook wanneer je andere klachten hebt dan de bovenstaande voorbeelden, bestaat de mogelijkheid om haptotherapie te volgen. Voor overleg kun je contact met mij opnemen.

Haptotherapie geeft je inzicht in de wijze waarop je in het leven staat. En in de wijze waarop je omgaat met je problemen en klachten.

Let op: ik word als onafhankelijk haptotherapeut niet vergoed door verzekeraars.