Ervaringen

En dan zit je ineens thuis van je werk en weet je eigenlijk niet eens zo goed waardoor… Want het ging toch goed met je? Waardoor dan ineens klachten? Dat moet je werk zijn! Je begint een zoektocht, naar je werksituatie, je leefomgeving, je opvoeding en dus uiteindelijk jezelf! Zo werd me haptotherapie geadviseerd. Ik had al eens om me heen gekeken, websites bezocht en kwam steeds op Mirjam haar site uit. De kleuren, Mirjam haar foto maar vooral de teksten spraken me aan. Toen een bekende van me haar ook nog eens adviseerden dacht ik daar moet ik voor gaan. Gelijk bij de eerste keer dat ik bij Mirjam kwam voelde ik me op mijn gemak, ze is doortastend, oprecht en heeft humor! Naast veel tranen, inzichten in mezelf heb ik ook veel gelachen met Mirjam! Ik kom graag terug voor een “onderhoudsdosering” om te blijven staan waar ik nu sta o.a. door de hulp van Mirjam!

Monique

hartje

Vanuit mijn hoog sensitiviteit heb ik in de loop van de jaren “geleerd” om mijn gevoel zoveel mogelijk weg te beredeneren. Gevoelens, zowel positief als negatief, komen immers extra hard bij je binnen. En dan is het laatste wat je wil dat negatieve gevoelens zo lang blijven hangen. Wat een eye-opener was het toen ik tijdens een “uit je hoofd in je lijf dag” ervaarde dat het juist belangrijk was om dit gevoel wel toe te laten. En vandaar uit te kijken wat het met me doet en waarom. Mirjam liet zien dat ik zelf keuzes kan maken in hoe ik hiermee om ga. Na deze dag, die echt een keerpunt was in het beter voor mijzelf zorgen door goed naar mijzelf te luisteren, ben ik een coaching traject ingegaan bij Mirjam. Stukje bij beetje werd ik steeds sterker in het beleven van mijn gevoel en het omgaan met spannende momenten. En deze ontwikkeling blijft zich doorzetten, ook na afronding van het haptonomie/coachingstraject. Dank je wel Mirjam!

Fija

hartje

Ik ben haptotherapie gaan volgen omdat ik soms zoveel in mijn hoofd zat dat ik bijna vergat dat er nog een lijf onder zit.
Onder begeleiding van Mirjam ben ik me weer bewust van mijn lichaam wat me zoveel vertelt. Mirjam doet dit op een deskundige en prettige manier waarbij zij snel tot de essentie komt. Ook door het aanbieden van verschillende ‘soorten’ van behandelen (met materialen), kan ik nu nog beter voelen wat mijn lichaam mijn hart en hoofd vertelt. Bedankt Mirjam!

Elke

hartje

 

Toen ik bij Mirjam kwam was ik totaal uitgeput en door deze vermoeidheid was ik het contact met mezelf helemaal kwijt. Doorrennen was wat ik deed terwijl ik het eigenlijk zo hard nodig had om stil te staan. Door lichaamsgerichte oefeningen, het stellen van de juiste vragen en door de fijne, doortastende maar ook warme benadering van Mirjam kwam ik weer tot mezelf. De sessies bij Mirjam hebben me veel opgeleverd. Het belangrijkste voor mij is dat ik weer durf te voelen hoe het met me gaat en aan de hand daarvan de juiste keuzes kan maken. Mirjam is een hele fijne therapeute, het traject bij haar was voor mij zeer waardevol. Daarvoor veel dank Mirjam!

Merel

hartje

Ik werd naar Mirjam doorverwezen door de fysiotherapeut die mijn chronische lage rugklachten in verband bracht met spanningen. Mirjam heeft me geholpen me bewust te worden van wat er gebeurt in mijn lichaam. Een eyeopener was dat ik beter contact kan maken met mijn gevoel als ik minder mijn best doe. Het loslaten van de druk die ik mezelf opleg leidt tot ontspanning. Alleen al het gevoel dat er iemand is die mijn gevecht met de pijn begrijpt heeft me enorm geholpen. Ik voelde me bij Mirjam meteen op mijn gemak en ze heeft me met eenvoudige oefeningen op het goede spoor gezet.

Monique

hartje

Door mij dolend in een bos te voelen, zonder de weg eruit te weten of te zien, kwam ik bij Mirjam terecht. Mijn psychologe wees mij op haptonomie, omdat het leek alsof ik mijn gevoel niet meenam in mijn beslissingen en alles rationeel deed. Een jaar vol nare ervaringen bracht mij in dat bos. Een angstige ervaring om geen uitweg te zien voor een normaliter altijd enthousiaste en vrolijke meid als ikzelf. Ik merkte inderdaad dat ik gevoelens niet onder woorden bracht en altijd sprak in de je-vorm als het over mezelf ging. Zoals ik zelf zei: ik voelde niet.

De eerste sessie bij Mirjam was meteen een eye-opener. Zij wist mij gelijk voor te spiegelen dat ik wel degelijk praat over gevoelens en juist makkelijk wist te omschrijven waar ik een bepaalde situatie in mijn lijf voelde (bijvoorbeeld spanning in mijn buik). Ook met de aanrakingen (voor mij was tot dan toe haptonomie een onbekend gebied) voelde ik al snel waar ik zat in mijn lichaam, en onze gesprekken brachten inzicht in waarom ik dan op zo’n moment precies daar zat, wat het met mij deed en wat ik er mee kon doen.

Keer op keer kwam ik bij Mirjam binnen met mijn energie hoog in mijn keel al druk pratend. En keer op keer kwam er rust en inzicht en eindigde ik met mijn energie op de voor mij prettige plek onderin mijn buik. Zelfs mijn stemgeluid was dan vertraagd en lager dan bij binnenkomst.

Ik heb geleerd dat er geen ultiem pad of oplossing is, ook geen ultieme dip of depressie. Je houdt altijd minder mooie momenten naast de mooie momenten. Geen nut om hier naar op zoek te gaan of er juist tegen te vechten. In rust zit ook een deel onrust. Acceptatie. Balans. Jezelf leren kennen en begrijpen hoe je naar anderen kijkt. Weten waar je gevoel zich bevindt en dat meenemen in je overwegingen. Ontspanning vinden in jezelf.

Ik bevind mij soms nog wel in hetzelfde bos, alleen nooit meer zonder het stroompje te zien die mij uiteindelijk de weg uit het bos wijst.

Merel

hartje

Door de nasleep van mijn zware depressie bekeek ik mijn gevoel vanuit een helicopter en sprak erover in een je-vorm. Zo kon het mij niet raken. Het werd een soort bescherming voor mijzelf maar het maakte mij ook koud en ik kon ook niet meer geven.
Ik was het kwijt hoe dit vanzelfsprekend in mijn lijf te werk ging, om emoties te geven en te ontvangen. De ijzeren plaat die ik had gecreëerd is nu van glas geworden, op weg naar een zeefraster.
Mijn houding ‘kom maar op’, ‘laat het maar gebeuren’ en ‘ik zie wel hoe ik er op reageer’, die is veranderd naar minder impulsief en ik probeer onverwachte situaties meer bedachtzamer te bekijken voor ik handel.

Het programma Kiezen voor jezelf heeft mij geleerd mezelf te vertrouwen zodat ik anderen weer kan vertrouwen en mijzelf kan blijven.

Peggy

hartje

Even geleden gaf ze me op een lente ochtend iets in handen, een moeder uit de klas van mijn zoon.
Het was een klein licht roze kaartje; “Haptonomie & Coaching Mirjam peek” stond erop.
Ze had het goed aangevoeld, dit kleine kaartje bleek een heel waardevol cadeau……
Nog diezelfde dag bekeek ik de site en voelde ik dat dit het was.
Angstig, met een emmer vol verdriet en genoeg vertrouwen in de handen en het hart van die ander stapte ik op een ochtend de praktijk van Mirjam binnen.
Warmte, begrip en grip, nieuwe deuren die oude deuren vervangen, kundige en professionele handen, nabijheid en wanneer nodig gepaste afstand, maar bovenal empathie en woorden die mij lezen en leren over mijn lijf en leven.

Wat mijn lijf voelt wist mijn hoofd nog niet, maar mijn hart al wel.
Ik leer leven door meer ruimte te geven aan mijn hart en kom hierdoor, samen, hand in hand, bij mijn echte ik.
Dat kleine licht roze kaartje op die ene lente ochtend bleek een heel waardevol cadeau…..het bracht me de weg naar mezelf.
Dank Mirjam en dank aan de moeder uit de klas van mijn zoon!

Sanne

hartje

Ik was overwerkt. Was alleen nog bezig om alles in mijn leven draaiende te
houden, door alleen praktisch redenerend zaken te benaderen en uit te
voeren. Ik stond niet in mijn kracht en was alleen aan het overleven in mijn
drukke en volle leven van een groot gezin, sociale contacten en een
veeleisende baan.

Nu gaat het veel beter. Ik heb meer rust gevonden in mijn lijf en in mijn hoofd. Heb
geleerd om deze ook met elkaar te verbinden. Juist op momenten dat het weer
druk wordt, probeer ik nu meer te luisteren naar mijn lijf. In plaats van
weer alleen op basis van argumenten vanuit mijn hoofd verder te gaan.
Met haptotherapie heb ik door middel van oefeningen ervaren dat mijn lijf ook meedoet.
Hierdoor krijg je allerlei inzichten, waar je in het gewone leven niet zo
snel bij stilstaat maar wel heel waardevol zijn. Zo heb ik inzicht gekregen
in situaties waarin ik voorheen krampachtig controle probeerde te houden. Ik
merk nu dat je ook controle kunt houden door mee te bewegen. Door dit ook
echt te voelen, ga je hier ook in geloven.

Ik merk, ook om mij heen, dat we allemaal een erg druk leven leiden. Gezin,
werk, sociale contacten. We zoeken naar geluk, willen van alles ervaren en
moeten vooral zoveel. Haptotherapie heeft mij geholpen om vanuit mijn hoofd
(het moeten) meer te luisteren naar mijn lijf (het voelen). Dit gun ik
anderen ook.

De open en doortastende manier waarop Mirjam met je aan de slag gaat is heel
verfrissend. Ze zoekt samen met je naar de punten die centraal staan voor je
herstel en kan die zaken ook met elkaar verbinden. Waardoor het niet alleen
een pleister is voor de wond, maar een duurzaam herstel.

Esther

hartje

Het kan gebeuren dat je na een moeilijke periode je rugzak plotseling te vol hebt zitten. Een lange moeilijke periode en een opeenstapeling van indrukwekkende gebeurtenissen. Je komt dan ook wel tot de conclusie dat je een lange periode sterk bent geweest. Misschien wel te sterk. Je hebt het niet direct in de gaten, maar per dag komt er steeds een beetje meer druk bij.

Je vergeet of je bent je er niet van bewust hoe je naar je eigen gevoel moet luisteren. Hierbij hielp Mirjam me op een uitstekende wijze. Ze hielp mij na een periode van depressie en met burn-outklachten weer om mezelf weer op de rit te krijgen. Deze behandelingen vond ik fascinerend. Ik kreeg ook meer gevoel in mijn zintuigen. Na behandeling kon ik bijvoorbeeld beter ruiken en proeven. Zo speciaal.

Maar ik heb echt geleerd om weg te gaan van stressvolle situaties en te blijven. De behandeling haptonomie & coaching liep tezamen naast een GGZ-traject. En die combinatie voelde voor mij als een ‘warm bad’.

Ad

hartje

Haptonomie was voor mij lastig om te snappen, wat is dat nou? En hoe kan het me helpen bij mijn vraag waarom ik soms zo reageer als ik reageer. Soms blokkeer en me terugtrek in bepaalde situaties bij bepaalde mensen. Na mijn sessies met Mirjam is het me een stuk duidelijker geworden wat haptonomie is en hoe het je kan helpen. En heb ik op een mooie onderzoekende manier antwoord gevonden op mijn vragen. Met behulp van goede scherpe vragen van Mirjam en zeer toepasbare fysieke oefeningen heb ik ontdekt hoe ik daar mee om moet gaan. Wat ik voel en hoe ik mijn gevoel beter voor mij moet laten spreken. Mirjam werkt echt met je samen. Dat gezamenlijke zoekproces werkt voor mij heel goed. Haar kracht hierbij is haar oprechte betrokkenheid en haar waardevrije houding in het zoekproces. Heel mooi. Dank.

Angelique, Zelfstandig organisatieadviseur Organisatie leren en -ontwikkelen

hartje

Ik merkte dat ik het spannend vond om met anderen om te gaan. Bang dat ik niet goed genoeg was. Doordat ik mijzelf zo inhield, kreeg ik ook lichamelijke klachten. Met haptonomie hoopte ik dat ik er achter kon komen waar mijn angst vandaan kwam. Want ik geloof echt dat er een link is tussen mentaal en lichamelijk. Tijdens de haptonomiesessies met Mirjam werd ik mij steeds bewuster van mijn gevoel. In het begin wist ik bijna niks te zeggen als Mirjam vragen stelden over mijn gevoelens. Ik wist gewoon niet wat ik voelde. Nu kan ik het herkennen meer onder woorden brengen.  Ik weet dat ik mijn angsten kan voelen. En hoe ik daar mee om kan gaan. En dat geeft mij rust, zelfvertrouwen en ontspanning. Mirjam heeft mij met haar rust en doorvragen geholpen om verder te gaan en te onderzoeken waar het bij mij over gaat. Zonder oordelen, gewoon onderzoeken. En dat was heel fijn.

Nellie

hartje

Ik kan mezelf behoorlijk gek maken met mijn eigen gedachten. Die ga ik dan analyseren of ik ga iets anders doen om er maar niet aan te denken. Verder is mijn leven behoorlijk druk met werken en alleen twee kinderen opvoeden. Ik merk dat ik mijzelf eigenlijk continu voorbij loop. Ik wilde niet naar een psycholoog want praten kan ik zelf erg goed en dat wilde ik juist niet. Ik wilde meer gaan voelen. Door de sessies met Mirjam heb ik meer inzicht gekregen in mijn eigen patroon. En hoe spannend het eigenlijk is om te voelen, en dat ik dan iets anders ga doen om maar niet te hoeven voelen. Nu ik daar meer zicht in heb, kan ik dus ook gaan veranderen. In plaats er van weglopen.

Mieke

hartje

Ik vond het een hele fijne ervaring. Dank je wel Mirjam.

Elise

hartje

Wil je op de hoogte blijven?

jouw naam

jouw email