Ik voel mij schuldig. Ik schaam mij kapot.

Een paar weken geleden is mijn dochtertje met haar voet tussen de spaken gekomen terwijl zij bij mij achterop zat. Zij las een boekje en we kletsten gezellig over de woordjes die zij al kon oplezen.

En toen bam, voet tussen de spaken. Drama, ziekenhuis, gelukkig niet gebroken, wel gips erom voor het geval dat, rolstoel geregeld en hup ze kon weer naar school.

En toen.. Lees verder

Burnout; je kan niet meer, je bent helemaal op

Het is zover, je hebt een burnout. Het is echt. De huisarts heeft het geconstateerd. Een bevestiging van hoe jij je voelt. Een reactie van je lijf op de afgelopen maanden of jaren. Hoe jij hebt aangeploeterd, hebt overleefd. Hebt aangegeven dat het echt niet meer kon. En hoe jij bent doorgegaan om het kaartenhuis rechtop te houden. Doorgaan ondanks dat je bijna niet meer kon.

En nu? Lees verder

Mag jij verdrietig zijn?

Verdriet kan diep zitten. We voelen het wel maar beseffen niet dat het verdriet is. Of we willen het niet voelen en gaan door met doen. Niet vertragen, niet gaan zitten maar doorgaan.

Bang dat de hel uitbreekt als je gaat zitten en gaat voelen. Bang dat je er in blijft dat je er nooit meer uit komt. Lees verder

Ongelukkig met je lijf

Wat heerlijk deze zomerdagen maar oh wat kan het intern toch een kwelling zijn.

Jezelf weer in de zomerkleren hijsen. Benen nog te wit, buik nog te bol, kipfilets aan je armen, te dikke kont. Je komt jezelf dan weer goed tegen. Helemaal in je bikini!
Lees verder

Mannetje uit het bosje

De laatste weken ben ik mij ervan bewust hoe snel ik op bepaalde momenten op iemand reageer. Voor ik het weet heb ik al antwoord gegeven of een opmerking gemaakt. Ik verbaas mij over mijn snelle reactie. De woorden zijn mijn mond al uit voordat ik er goed en wel over nagedacht heb. Lees verder

Als je niet lekker in je vel zit en je wilt hulp

Erkennen dat je hulp nodig hebt is een grote stap. Je hebt misschien het idee dat het jouw problemen wel heel serieus maakt.  En daarbij is het spannend wat er wellicht aan het licht komt. Wat er voor vervelends naar boven zou kunnen komen. Misschien worden de gevoelens wel zo erg dat je niet meer verder kunt en in stort. Maar je weet dat er wel iets moet veranderen. Want je hebt er last van. Je kan niet langer zo doorgaan, het beïnvloedt jouw dagelijkse leven en omgang met anderen. Lees verder