Vandaag wil ik het met je hebben over gaan voor resultaat versus je goed voelen. Zit daar verschil in? We zijn best gericht op resultaat behalen, toch? Herken jij dat ook?

Je wilt iets afronden, goed doen, presteren etc. Het kan van alles zijn. Bijvoorbeeld op je werk of thuis of naar je familie of vrienden toe. Presteren en gaan voor resultaat zit in onze dag verwerven.
Maar wat is resultaat? En is je goed voelen ook een resultaat? En is dat eigenlijk niet het resultaat der resultaten?

Denk maar eens na over wat je nastreeft om goed te doen of te behalen vandaag en waarom je dat doet. Is dat niet vooral om je daar uiteindelijk lekker over te voelen, wat het ook is?

Alleen hoe kom je daar bij? En is dat nastreven en goed willen doen nodig om je goed te voelen?

We kunnen zo op gaan in wat we allemaal moeten en willen, dat we uit het oog verliezen wat we eigenlijk echt willen. Namelijk je kneitertje lekker in je vel voelen. En wanneer is dat? En is er ook een shortcut?

Jazeker!

Gisteren keek ik naar een uitzending van Floortje Dessing – naar het einde van de wereld. Zij was in Kenia op bezoek bij een nederlandse die daar woont bij een Masai stam. Haar man, het stamhoofd, vertelde over zijn bezoek aan Nederland. Wat hem het meeste opviel was dat veel mensen die hij sprak het hadden over stress. Hij wist in eerste instantie niet wat het was. En dacht dat het een ziekte was. Maar toen hij het uitgelegd kreeg, viel hij in de volgende verbazing. Hij zei: “dit is dus iets wat mensen zichzelf aan doen en er vervolgens over klagen.”

Vanochtend dacht ik weer terug aan zijn uitspraak. Ja, ik sta hier tussen al die spullen om mij heen en met een volle agenda vandaag en het voelt inderdaad best wel als veel. In ieder geval vergeleken bij zijn wereld, zijn dag. Maar hé, ik doe dat dus zelf, dus kan ik het ook weer on-doen.

Wat kan ik vandaag doen, nu dus, waardoor ik mijn kneitertje lekker kan voelen? Dit kwam er bij mij op:
Ik heb vandaag aandacht bij alles wat ik doe. Ik voel wat ik voel en ook wat ik wil, wat mijn behoefte is.. En vooral ga ik met een grote glimlach op mijn hoofd genieten van de blauwe lucht en van alles wat er op mijn pad komt vandaag.

Wat komt er bij jou op? Wat ga jij doen om je goed te voelen vandaag? Laat je het mij weten, vind ik superleuk.

Mooie dag,

Mirjam

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.