Hoe zorg je beter voor jezelf? Met veel praktische tips!

Goed voor jezelf zorgen. Tips!

Als je een stressvolle periode hebt en meer spanning en druk ervaart dan moet je goed voor jezelf zorgen.

Klinkt logisch toch?

Nou nee, want hoe makkelijk is het om op te gaan in de dingen die je moet doen. Die van je worden verwacht. En door te gaan op dezelfde manier. Er is geen tijd en ruimte om stil te staan en aandacht te geven voor je gevoel. Lees verder

Stressvrij leven, de eerste stap

De eerste stap om stressvrij te gaan leven, heb ik gemaakt.

Een van die tips die ik kreeg op mijn vorige blog waarin ik aankondigde stressvrij te gaan leven, is: ‘Maak heel veel kleine subdoelen. Dat helpt om doelen te halen en tevreden te kunnen zijn met wat lukt. Dat motiveert. Stap voor stap.’  Lees verder

Stressvrij leven

Twee weken geleden heb ik een nieuw doel voor mijzelf gesteld. Een doel die mij er toe zet echt tot actie over te gaan. Om aan de slag te gaan voor een echte radicale verandering.

Voor dit doel moet ik wel diep gaan (vind ik dan). Lees verder

Ik voel mij schuldig. Ik schaam mij kapot.

Een paar weken geleden is mijn dochtertje met haar voet tussen de spaken gekomen terwijl zij bij mij achterop zat. Zij las een boekje en we kletsten gezellig over de woordjes die zij al kon oplezen.

En toen bam, voet tussen de spaken. Drama, ziekenhuis, gelukkig niet gebroken, wel gips erom voor het geval dat, rolstoel geregeld en hup ze kon weer naar school.

En toen.. Lees verder

Burnout; je kan niet meer, je bent helemaal op

Het is zover, je hebt een burnout. Het is echt. De huisarts heeft het geconstateerd. Een bevestiging van hoe jij je voelt. Een reactie van je lijf op de afgelopen maanden of jaren. Hoe jij hebt aangeploeterd, hebt overleefd. Hebt aangegeven dat het echt niet meer kon. En hoe jij bent doorgegaan om het kaartenhuis rechtop te houden. Doorgaan ondanks dat je bijna niet meer kon.

En nu? Lees verder

Mag jij verdrietig zijn?

Verdriet kan diep zitten. We voelen het wel maar beseffen niet dat het verdriet is. Of we willen het niet voelen en gaan door met doen. Niet vertragen, niet gaan zitten maar doorgaan.

Bang dat de hel uitbreekt als je gaat zitten en gaat voelen. Bang dat je er in blijft dat je er nooit meer uit komt. Lees verder

Ongelukkig met je lijf

Wat heerlijk deze zomerdagen maar oh wat kan het intern toch een kwelling zijn.

Jezelf weer in de zomerkleren hijsen. Benen nog te wit, buik nog te bol, kipfilets aan je armen, te dikke kont. Je komt jezelf dan weer goed tegen. Helemaal in je bikini!
Lees verder