Deze ochtend begon rustig. Dus stond ik in mijn ochtendjas de kinderen uit te zwaaien naar school, in plaats van in mijn hardloopoutfit. Ik ben zelfs nog even een kwartier mijn bed weer ingedoken.

Het toegeven aan de signalen van mijn lijf en mijn intuïtie voelt goed. De stemmetjes die zorgen dat ik normaal moet doen wat ik altijd doe, worden steeds minder.

Het volgen van je eigen flow is niet altijd makkelijk. Soms hoor je de stemmen van je lijf niet. Dan ben je te druk bezig met te doen zoals het hoort.

Ik ben een aantal jaar geleden begonnen door (bijna) elke dag te schrijven. Mijn sores beschrijf ik, dus dat wat ik op dat moment voel en denk. En ik schrijf over hoe ik het wel wil. En wat ik daar voor nodig heb (inclusief de goede lieve gedachten!!).

Dit alles betaalt zich steeds meer uit. Het kiezen voor mijzelf als ik wil knallen mag, zonder dat ik bang ben dat ik dan over mijn grenzen ga. En kiezen voor mijzelf met vertragen omdat ik tijd en ruimte nodig heb, mag ook, zonder dat ik bang ben dat er dan niks uit mijn handen komt of ik mijn doelen niet behaal.

Het kan omdat ik weet dat als ik nu vertraag het goed voor mij is maar ook omdat ik weet dat er momenten weer gaan komen dat ik barst van de energie. En andersom ook. Ik weet dat ik kan knallen en mee kan liften op de hoge energie omdat ik weet dat er weer momenten komen van loslaten en verstilling.

Ik weet dit omdat ik het nu ervaar. Maar ik wist dit nog niet. Ik begreep heel lang niet hoe ik mij de ene week echt helemaal top kon voelen, met bakken energie en het gevoel hebben dat ik alles aan kon en durfde. En dat ik de week er na echt rot kon voelen, humeurig, angstig en verdrietig. Hoe kan dat toch?

Door het bijhouden van de hoge en lage momenten qua energie snap ik nu veel meer van mijn highs en lows. En is het veel stabieler geworden.

Doe jij dit ook? Bijhouden van jouw energieniveau?

Ik ben begonnen met het bijhouden van wanneer ik ongesteld ben en de eisprong voel (heb ik trouwens qua humeur meer last van ?!). Dat deed ik eigenlijk al best lang maar dan een beetje zo los in mijn agenda en dan 4 weken verder een vraagtekentje met een O erbij. Want stel je voor dat iemand dit zou zien in mijn agenda ?!

Maar ik had niet echt overzicht daardoor. Dus hop, een groot vel gepakt en daar 31 vakjes op gezet, maand erboven en daar mijn eigen ‘maandmomenten’ ingevuld. Stond een beetje kalig zo dus heb ik ook de maancyclus toegevoegd. En daarna, op advies van een coachvriendin, ook mijn volledige eigen cyclus. Dus niet alleen wanneer ik ongesteld ben maar ook hoe ik mij voel gedurende de hele cyclus. Of zoals ze in België zo mooi zeggen: je maanstonde.

Zo houd ik nu al een paar maanden elke dag even kort bij hoe ik mij voel, hoe mijn energie is, de momenten van mijn maanstonde ( 🙂 ) en de standen van de maand. Want wie weet wat die voor invloed hebben op mij.

Nog even deze maand afwachten en dan ga ik analyseren. Maar het brengt mij nu al dat ik bewuster ben van hoe ik mij voel bij het opstaan, wat ik nodig heb en dat gevoel dus kan (en mag!) volgen.

En dat steeds maar weer blijven voelen. En steeds maar weer voor kiezen.

Ik ben benieuwd hoe jij dat doet. En of jij ook jouw zo’n me-kalender bij houdt. Wil je het mij laten weten via mail of met een reactie hieronder?

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.