Wat heerlijk deze zomerdagen maar oh wat kan het intern toch een kwelling zijn.

Jezelf weer in de zomerkleren hijsen. Benen nog te wit, buik nog te bol, kipfilets aan je armen, te dikke kont. Je komt jezelf dan weer goed tegen. Helemaal in je bikini!

En natuurlijk weer te laat (of helemaal niet) met sporten begonnen waardoor de  gewenste maat en daarbij horende strakke lijf niet zijn behaald. Kwelling!!

Zoveel vrouwen om mij heen hoor ik hierover (en ik zelf ook). Niet tevreden met hun eigen lichaam. En daar de hele dag mee bezig zijn en ook over wat de anderen er van vinden. Daar ook echt bang voor zijn. En wat ze zullen denken. Natuurlijk wil je er niet (teveel) over klagen. Daar wordt je weer zo’n zeikwijf van. En het is ook ongemakkelijk voor de ander. Alsof je naar complimenten aan het vissen bent. We dragen deze negatieve gedachten en onprettige gevoelens dus veelal zelf.

Herken je dat?

Ik vind dat we daar best wat milder voor elkaar in mogen zijn. En dan bedoel ik met ‘we’, wij vrouwen. Onze lijven hebben leven geschonken aan onze  kinderen, genoten van het leven of gaan om met ziekten of met zorgen (voor anderen) en met spanning. We doen het op de manier zoals dat wij het doen. En tuurlijk hebben wij zelf ook invloed op hoe we eruit zien. Maar we hebben zelf al zoveel commentaar op ons eigen lijf, dat kunnen we zelf heel goed, dat hoeft een ander ook niet nog eens te doen. Toch?

Dus geef elkaar een compliment. Bekijk jezelf en de ander met een zachte blik. Je geeft de ander echt iets waardevols en zelf word je er ook blij van, toch?

Wees lief voor elkaar.

Fijne zomerdag!

PS. Natuurlijk kan je zelf leren hoe om te gaan met je eigen lijf. Want jouw lichaam is zo waardevol. Het brengt je naar waar je naar toe wilt. Het vertelt je van alles over hoe jij je voelt. Het geeft je signalen. Het helpt je. Wees dus lief en luister naar je lijf.

Wil je daar meer over leren? Dan is haptonomie wellicht iets voor jou.
Lees dan mijn gratis te downloaden E-book Uit je hoofd, In je lijf.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.