Eng hè, zijn ze die anderen. Ze weten het altijd beter, zelfs wat goed is voor jou. Ze zien er leuker uit, hebben een grotere mond, weten meer dan jij en hebben het goed voor elkaar. Een groter huis of betere baan, opgeruimd huis, goed opgevoede kinderen, ga zo maar door.

En hoe ga je daar nu mee om, met die anderen?

Hieronder een mini stappenplan van drie tips:

  1. Ze zijn er altijd en overal
    Je ontkomt er niet aan. Overal waar je komt of bent, heb je te maken met anderen. Besef dat ten eerste.
  2. Maak van je vijand je vriend!
    Wie zijn er van de anderen echt eng? Wie vind je irritant? Of bij wie voel je je niet prettig? Ga na wat voor types het zijn en waarom jij je zo rot voelt in een ontmoeting met hen. Wat gebeurt er dan met je? Wat voel je? Welke gedachten heb je? Of welke beweging wil je maken? Zodat je weet waar je door de anderen op wordt aangesproken of wat er bij jou wordt getrickerd. Word je daar bewust van.
  3. Leer van wat de ander je geeft
    Leer van het moment met de ander. Eigenlijk zijn ze best lief die anderen. Toch? Want ze leren je iets over jezelf. Vaak gaat de irritatie of het onprettige gevoel wat je krijgt over iets waar jij niet voor durft te gaan staan. Dus vraag de ander wat hij/zij bedoelt met een bepaalde opmerking. Vertel wat het jou doet en heb het erover. Of ga in ieder geval bij jezelf na waar het bij jou over gaat.

En wie weet kijk je de volgende keer heel anders naar de ontmoeting met ‘de ander’. En.. vergeet niet dat jij er zelf ook een bent….voor een ander.

hartje

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.