We dragen allemaal dingen mee uit het verleden. Van vroeger, van vorig jaar, van afgelopen week of van gisteren. Deze dingen kunnen een last zijn. Je kan je er door belemmert voelen. Je voelt je zwaar of angstig, boos of down. Het voelt zwaar en niet ok.

als het zwaar voelt, is het niet de waarheid

Als het zwaar voelt, dan zit er iets in de weg. Dat klopt niet. Het voelt niet goed. Dan ga je er tegen strijden, er over nadenken. Dan krijgt dat teveel aandacht. En vaak ook teveel negatieve gedachten.

Je kan er bijhoorlijk in blijven hangen en het kan invloed hebben op jezelf, je gedrag en op hoe je omgaat met de dagelijkse dingen.

Dit kan zo niet.

Daar is het leven niet voor bedoeld.

Dus mag het anders.

Het mag luchtiger, lichter.

Niet doorgaan maar aanpakken.

Door de volgende stappen te doorlopen. Althans zo doe ik het.

1. Stop en sta stil

Echt, stop even! Stop met wat je doet. Je gaat er nu bij stil staan. Stil staan bij wat je dwars zit. Aandacht geven aan hoe jij je nu voelt. Waar heb je last van. Ga er naar toe. Niet meer uit de weg gaan. Want het belemmert je om je lichter te voelen!!!

2. Zit en schrijf

Neem de tijd of plan tijd in om te gaan zitten. Pak een schrift en schrijf op wat je voelt. Wat je gedachten zijn, je aannames, je overtuigingen. Waar jij het meeste last van hebt. Schrijf alles op.

Misschien helpen de volgende zinnen/vragen:

Wat belemmert mij het meest?

Welk effect heeft dit op mij?

Als dit niet meer in mijn leven is, dan brengt mij dat ……..

Als dit niet meer in mijn gedachten is dan voel ik mij …….

Hoe kan ik het lichter maken voor mijzelf?

3. En nu doorgaan, kom in actie

Nu je meer inzicht hebt in wat jou tegenhoudt, kan je er iets aan veranderen.

Om het lichter te maken voor jezelf.

Dus je gaat er nu wat aan doen. Een kleine stap of misschien al een grotere, het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je er iets gaat doen. Bel iemand, regel iets voor jezelf, vertel er over, lees er over of blijf er over schrijven. Want misschien is dit iets wat je zelf moet oplossen. Loslaten.

Alles wat je nu doet, helpt jou. Is al een stap.

4. Zorg voor de goede mindset

Zorg dat je positief blijft denken hierover. Je gaat dit oplossen hoe dan ook. Jij kan een kleine stap maken. Zorg voor de juiste afstemming. Jij wilt het anders. Jij wilt lichter leven. Deze zwaarte niet meer meenemen. Houd dat voor ogen, dan komen er ook oplossingen. Je weet, je moet anders gaan denken, om iets anders te gaan bereiken!

Als het toch moeilijk is, om dit zelf op te lossen. Zoek dan hulp om hiermee om te gaan. Een coach, therapeut of andere hulpverlener kan je er mee helpen. Het is zo fijn om je verhaal te kunnen spuien en hulp te krijgen bij jouw probleem. En om te voelen dat je er niet alleen voor staat.

Wil je mijn hulp? Of mijn advies? Stuur mij dan een mail met je vraag. Ik zal je persoonlijk een bericht terugsturen. Echt doen! Blijf er niet mee rondlopen.

Wees lief voor jezelf. <3

 

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.