Gisteren zat ik op het bed van mijn zoon. Hij was aan het vertellen over iets supercools wat hij had meegemaakt. Hij kan zeer uitgebreid en verhalend vertellen dus het duurde best lang (van wie zou hij het hebben:-))

Ondertussen voelde ik een deel van zijn stapelbed hard in mijn rug drukken. Niet fijn. Het deed zelfs zeer.

Ik vroeg hem of hij het kussentje achter zich wilde geven. Hij gaf het al doorpratend aan mij. En ik deed het achter mijn rug en wiebelde even tot ik lekker zat en verder kon genieten van zijn verhaal.

Dit lijkt een hele normale gang van zaken, toch? Echter was dat het niet.

Vroeger had ik niet om dat kussentje gevraagd. Had ik zo blijven zitten. Pijnlijdend en wachtend tot hij klaar was. Dragen en uitzitten. Te bang om zijn verhaal te onderbreken. Of …gewoon het normaal vinden dat ik dit even moest volhouden. Het kwam bijna niet eens in mij op dat ik het fijner had kunnen maken voor mijzelf.

Dit is een klein voorbeeld hoe ik toen om ging met signalen of pijn.

Maar dat sijpelde natuurlijk ook door in de rest van mijn leven. Waar hield ik het nog meer vol op momenten waarop ik het mij makkelijker had kunnen maken?

Herkenbaar?

Je kan het zo vaak makkelijker en lichter maken voor jezelf

Echt!

Al is het maar door iets vaker een kussentje in je rug te doen.

De signalen die je lijf je geeft zijn een kompas. Je lijf is daarmee jouw kompas. Jouw wegwijzer.

Signalen die je lijf je geeft, serieus nemen = jezelf serieus nemen

Dus volg je pijn, je ongemakken, je buikgevoel, je spanning. Volg ze. Merk ze op. Ze willen je iets vertellen. Uit je hoofd en in je lijf!

Je kan nu starten.

Wat voel je nu? Wat valt je op? Wat wil jouw lijf je zeggen? Moet je vertragen, gaan zitten? Of juist doorzetten en het aangaan? Of moet je over iets praten, iets delen? Contact maken of anderen opzoeken?

Stop het niet weg, neem het serieus. Want daar zit je uitgang, de weg naar ruimte, rust en vrijheid. Of wat je verlangen is.

Anders zou je dit niet voelen. Anders zou jij je top voelen en dan zou dit signaal of ongemak er niet zijn.

Luister ernaar en neem het serieus! Neem jezelf serieus.

Liefs

Mirjam

 

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.