Soms heb ik een cliënt daar word ik stil van.
Zoveel al meegemaakt
Zoveel al geraakt.
Op jonge leeftijd.

Niet goed geleerd om met haar gevoelens om te gaan. Zo in de knoei met haar eigen gedachten.
Haar lijf als harnas. Om zich te beschermen voor de buitenwereld en om de hevige pijn of intense verdriet niet te voelen.

We hebben wellicht allemaal wel iets diep van binnen waarin we gekwetst of geraakt zijn. Iets wat ook wij beschermen en verstoppen.
En niet naar toe willen gaan omdat het te eng is. Omdat je niet weet wat er dan los komt.

Af en toe wordt het aangeraakt. Of wordt er op gedrukt door jezelf of een ander. En wij hebben net zo als zij, zo onze manieren om daar mee om te gaan en het niet te ver naar de oppervlakte te laten komen.

Met hele kleine stappen neem ik haar mee. Om te voelen wat er nog meer is en om überhaupt weer haar lijf te voelen.
Om ook de pijn en het verdriet te voelen en de manier waarop ze deze zo goed beschermt.

Hoe hevig het soms ook is; bij mij in de praktijk gaat het uiteindelijk om het voelen. Om het aangaan van contact en de verbinding met elkaar. Met en zonder harnas. Dat je er mag zijn met al je kleuren. Met je hele kleurenpalet.

Uit het voelen komen inzichten en ervaringen voort om te leren op een andere manier om te gaan met pijn en verdriet. Om te ervaren hoe het is om achter het harnas jezelf weer te voelen en te vertrouwen. In kracht en kwetsbaarheid.

Herken jij je in bovenstaande verhaal? Wacht dan niet langer. Neem de signalen van je lijf serieus. Je mag dit aangaan. Je mag op zoek naar jezelf achter het harnas. Het is er al maar het mag lichter en zachter.

Ben je serieus en wil je een volgende stap maken in kiezen en zorgen voor jezelf? Dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen en om een kennismaking (telefonisch of in de praktijk) in te plannen.
Voel je vrij om mij te bellen of te mailen en meer informatie te ontvangen over mijn programma Kiezen voor jezelf of andere manieren om voor jou een volgende stap te zetten.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.