We zitten in een transformatie. We zitten er met z’n allen in. Ons verlangen naar meer rust en ruimte. Het is collectief. Ik ben daar niet alleen in. Jij bent daar niet alleen in. We willen het allemaal.

De zoektocht naar ‘er moet toch meer zijn’ of ‘het moet toch anders kunnen’. Het geeft verwarring, twijfel, onzekerheid en bewustzijn. Met name ook bewustzijn van ons onvermogen om te rusten en lief te zijn voor onszelf.

De heilige graal is er niet. Er is geen quick fix om je goed te voelen. Er is geen snelle methode die er voor zorgt dat je van de een op de andere dag af bent van je angsten en zorgen. Die is er niet.

Daarom benoem ik de transformatie. Dat betekent het ook voor jou. Als jij je beseft dat het een transformatie is. Dat het een proces is waarin je leert, groeit maar ook valt. Waarin jij de tijd mag nemen. En jezelf de ruimte mag geven. De verandering komt dan ook. Als jij maar wel weer opstaat en niet blijft liggen.

Als jij je dat beseft, dat het geen quick fix is, dat je er tijd en ruimte voor mag nemen. Dat dat ook nodig is. Dat het stapje voor stapje mag gaan. Dat dit precies nodig is. En dat jij nu al helemaal goed bent. Dat jij hiermee bijdraagt aan het collectief. Dat we samen de transformatie op gang brengen. Voelt het dan anders? Voel je dan meer ruimte? Voelt het meer samen?

Ik hoop het wel. Want we hoeven dit niet alleen te doen. En jij hoeft je er niet alleen in te voelen. Besef dit, op het moment dat jij je er wel alleen in voelt. Weet dat er iemand is die dit ook heeft en er net zo meer worstelt. Zoek elkaar op. Praat erover met elkaar. Ieder heeft zijn eigen ‘shizzle’ om op te ruimen maar we doen het met elkaar.

Wil je hier verder mee aan de gang en kan je er hulp bij gebruiken? Voel je vrij om contact met mij op te nemen. Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.