Twee weken geleden heb ik een nieuw doel voor mijzelf gesteld. Een doel die mij er toe zet echt tot actie over te gaan. Om aan de slag te gaan voor een echte radicale verandering.

Voor dit doel moet ik wel diep gaan (vind ik dan). En dat is ook nodig want als het makkelijk was, had ik het doel al lang gehaald. Sterker nog, dit doel ga ik misschien niet eens halen.

Maar door het doel te stellen, behaal ik zeker andere zaken. Het zal effect gaan hebben, op mij, op mijn gezin, huis, relatie, werk en wie weet wat nog meer (op jou?).

Het doel

Ik heb besloten dat ik vanaf 2019 stressvrij leef. Dat is mijn doel. Want ik heb besloten dat ik geen genoegen meer ga nemen met stress. Ik baal van stress. Het maakt mij onstabiel en onzeker. Het verlamt mij meestal. Soms niet, maar dan heb ik nog niet genoeg stress, dan voelt het nog als op te lossen en is het nog een uitdaging. Nee, echte stress daar word ik niet blij van en mijn lijf al helemaal niet.

Wat is normaal?

Stress is niet goed voor je lijf, dat weet ik en toch neem ik het voor lief. Ik weet niet of ik mijn doel ga halen maar het zet mij wel aan het denken dat ik het niet normaal hoef te vinden dat ik stress in mijn leven heb. En het zet mij er toe om te gaan onderzoeken hoe het anders kan. Welke (onbewuste) overtuigingen heb ik die mij stress opleveren? Welk gedachten heb ik die mij stress geven? Of van welke afspraken, vrienden, werk, eten, sport, planning etc. krijg ik stress.

De start naar een vrij leven

Ik wil weten wat er gebeurt als ik meer aandacht ga geven aan mijn stress-veroorzakers en die ga elimineren. Ik heb een doel. En daarbij een droom; een vrij leven.

Deze maand start ik al met de eerste activiteiten om mijn doel te behalen. Ik neem je er in mee. Via mail, facebook en Instagram. Zolang ik er maar geen stress van krijg :-).

Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt. Herken je dit? Of juist niet? Ben jij er ook mee bezig en heb je tips? Ik vind het heel leuk om jouw reactie te lezen.

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.