Stel je wordt wakker. En je voelt het meteen. Dit wordt niet jouw dag. Je voelt je bleeeh. Geen zin, te veel dingen te doen of te moe. Je gedachten staan al aan en je hoofd loopt over. Je lijf voelt zwaar.

Hoe sta je dan op? Hoe ga je dan de dag in?

Mijn eerste reactie is nog even omdraaien. In het weekend kan dit prima. Maar mijn gedachten worden alleen maar meer en daarmee het piekeren ook. Door de weeks kan omdraaien en verder piekeren niet. Dan moet ik er uit want het opstaan en naar school en werk gaan ritueel wacht.

Hoe sta je dan op? Hoe ga je dan de dag in?

Ik heb daar een aantal tips voor. Deze punten werken voor mij. Ik pik er een of een paar uit en dat helpt mij enorm. Om uit dat sjachi-gevoel te komen. Uit het gevoel dat ik er alleen voor sta. Dat ik de enige ben die hier mee zit en ook de enige die het moet oplossen. Dat gevoel verdwijnt dan en er komt meer verbinding terug, met mijzelf en met de mensen om mij heen.

Hier zijn mijn tips.

Als het even niet lukt dan:

 • sta ik toch op
 • deel ik mijn gedachten
 • verbind ik mij met een ander (knuffelen werkt heel goed!)
 • tel ik tot 5 en kom ik in beweging
 • blijf en ben ik positief
 • voel ik waar het om gaat en sta ik daar bij stil
 • geloof ik in mijzelf
 • ga ik naar buiten
 • bewonder ik mijzelf
 • voel en ontspan ik mijn lichaam
 • laat ik mijn buik, billen en benen los
 • kijk ik naar de lucht
 • zie ik mijn dierbaren
 • doe ik wat ik mijzelf heb beloofd
 • maak ik iets gezonds en lekkers
 • heb ik mijzelf en anderen lief
 • vertrouw ik in het goede
 • vraag ik het universum
 • pluk ik een bloem
 • geniet ik van het leven <3

Deze punten heb ik geschreven op zo’n ochtend, uiteindelijk zittend in het zonnetje. Dus zo zie je dat er nog steeds hele mooie dingen kunnen ontstaan, zelfs als je dacht pfff wordt het weer zo’n dag. En alleen maar door op te staan en mijn bleeeh-gedachten en gevoel uit te spreken. Zeg maar punt 1 en 2.

Ik ben benieuwd naar jouw tip ‘wat kan je doen als het even niet lukt’. Heb jij er een?

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.