Vanochtend had ik een leuk gesprek over meer je gevoel volgen. En dat de uitkomst daarvan voor iedereen anders kan zijn. Je kan meer ruimte of rust ervaren omdat je iets in je agenda aanpast.

Of je kan meer ontspanning ervaren omdat je buiten zijn en wandelen vaker doet. Het kan ook duidelijkheid en stevigheid opleveren omdat je besluit meer te laten zien van jezelf en meer te delen wat jij vindt. 

Meer je gevoel volgen gaat voor mij over persoonlijke vrijheid. Dat inzicht kreeg ik vanochtend toen ik aan het hard/lopen was door mijn mega grote ‘achtertuin’. Dat dat is waar ik mee bezig ben. Dat dat is waar ik zo naar op zoek ben. Dat dat is wat ik zo graag wil. ….en waarom ik toch vroeg op gestaan ben en mijn sportkleren heb aangedaan ondanks dat de kids vrij zijn en ik kon blijven liggen. Ondanks dat!

Omdat ik meer vrijheid wil ervaren op gebieden in mijn leven waar ik dat nu nog niet ervaar. In kleine stapjes (anders verlies ik direct mijn vrijheidsggevoel 🙂 ). Dus zonder dat het moet of zonder dat er een prestatie achter zit. Maar juist door te ontdekken. Door te proberen. Door uit te vogelen wat voor mij werkt. Door dus heel goed te voelen hoe het is voor mij en of ik het fijn vind.

Dat bekent bijvoorbeeld niet meer in ongezonde situaties verkeren met mensen waar ik mij ieniemienie voel. Of dat betekent blijven voelen ondanks dat ik pijn of angst voel. Dat bekent ook kiezen voor mijzelf. Tijd nemen om te rusten. Maar ook tijd nemen om te knallen en te genieten van deze hoge energie!

Wat betekent het voor jou? Kan jij 3 dingen noemen waardoor jij persoonlijke vrijheid ervaart? En op welke gebieden ervaar je het nog niet? Hoe zou je dat anders willen? En wat is het eerste kleine stapje wat je daar vandaag nog in kunt doen?

Succes!

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.